Омега-3 майлы қышқылдардың негізгі үш қышқылы – альфа-линолен қышқылы (АЛҚ), эйкозапентаен қышқылы (ЭПҚ) және докозагексаен қышқылы (ДГҚ). АЛҚ негізінен зығыр, соя және рапс сияқты өсімдік майларында болады. Омега-3 майлы қышқылдар. Олардың ең негізгілері ЭПҚ және ДГҚ, олар балыққа көп мөлшерде болады. Бастапқыда олар теңіз балдырларында синтезделеді, содан кейін оны планктон және басқа ұсақ теңіз жануарлары тұтынады да, олардың ағзаларында қалады.*
*Kaya Y., Duyar H.A., Erdem M.E., Balık Yağ Asitlerinin İnsan Sağlığı İçin Önemi, E.U. Su Ürünleri Dergisi, 2004 Том 21, Шығарылым 3-4: 365– 370.